luni, 8 noiembrie 2010

Cei 4 pasi de intretinere a tenului


Pielea, ca organ al corpului, are nevoie de hidratare si protectie pentru a mentine functiile vitale intr-o forma cat mai buna.

Cei 4 pasi pentru intretinerea acesteia sunt:


1. Curatarea
2. Protectia
3. Stimularea
4. Penetrarea


1. Curatarea 

  Prin curatarea tenului se urmareste eliminarea toxinelor, deschiderea porilor pentru a ajuta penetrarea produselor de hidratare sau intretinere.  Daca porii sunt blocati, functiile pielii nu isi pot exercita rolurile de baza.
  Curatarea tenului se poate executa manual, prin demachiere, prin folosirea unor produse de curatare, dar si cu ajutorul aparatelor care curata porul in profunzimea lui (vacuumul: extrage prin absorbtie toate depozitele de murdarie si grasimea din pori; peria rotativa: inlatura celulele moarte de la suprafata pielii).


 2. Protectia
  Pielea fetei este zona cea mai expusa modificarii, datorita expunerii ei agentilor de mediu.
  Prin intretinerea tenului se intelege si protejarea acestuia impotriva temperaturilor excesive (foarte scazute sau foarte ridicate), intr-un interval foarte scurt.
  Se cunosc doua modalitati de protectie a pielii:
   - protectia naturala: este asigurata prin rezistenta corpului la mediu si la boli. Sebumul si secretiile eliminate de piele ofera tenului o protectie naturala. Aceasta protectie trebuie sa mentina aciditatea texturii pielii foarte aproape de neutru - PH 5.5 - 6.5 (mantaua acida a pielii). Aceasta manta protejeaza tenul impotriva pierderii apei si a oricarui produs sau substanta la care suntem expusi.
   - protectia realizata cu ajutorul unui produs cosmetic special: un astfel de produs actioneaza ca o bariera impotriva tuturor agentilor din mediu si are in componenta sa particule de silicon sau de ceara, ce nu permit pielii sa piarda apa, nu permit penetrarea unei substante nocive si nu modifica textura naturala a pielii.

3. Stimularea 
  Sub epiderma se gaseste o retea de fibre nervoase ce transmit comenzi pielii si altor celule ale corpului.     
  Aceasta retea trebuie sa fie stimulata pentru a functiona corect. Stimularea acesteia se obtine cu ajutorul unor produse specifice in tratamentele de salon, dar si cu ajutorul unor aparate (jet-spray, ionoderm, radiostat).   
  Aparatele respective stimuleaza circulatia sangvina, tonifica musculatura, asigura penetrarea prin epiderm, derm si hipoderm a produselor de hranire, hidratare a pielii.

Combina Cosmetica cu 8 functii: vapofor, ultrasunete, ionoderm/galvanoderm, electroderm,
vacuum & spray, perii rotative, lupa, suport.

4. Penetrarea
  Penetrarea pielii, hranirea si hidratarea nu sunt posibile daca nu s-a executat corect curatarea acesteia si daca porul este astupat.
 Vapoforul inmoaie celulele moarte de la suprafata pielii, peria rotativa le indeparteaza, galvanodermul realizeaza dezincrustarea depunerilor din pori. Daca aceste aparate au fost folosite corect, precum si operatiile pe care le-am mentionat, abia acum se poate realiza penetrarea produselor in piele. 
  Aceasta operatie de penetrare se realizeaza cu ajutorul ionodermului sau a radiostatului. Cremele destinate penetrarii pielii vor fi acelea ce au o formula care fluidizeaza textura si care pot fi absorbite cu usurinta si cat mai profund in structura pielii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu