miercuri, 10 noiembrie 2010

Forma si culoarea sprancenelor

  Sprancenele reprezinta "rama" fetei, astfel au o importanta deosebita pentru aspectul tau.  
  Acestea iti pot schimba complet chipul, expresiile faciale, imaginea ta ca femeie. Sprancenele subliniaza frumusetea ochilor, imbunatatind linia estetica. Cand ne aranjam sprancenele (pensat, vopsit), ar trebui sa tinem cont de cateva aspecte cum ar fi forma fetei, a ochilor si culoarea parului.


Culoarea sprancenelor:

- Daca esti bruneta, culoarea sprancenelor ar trebui sa fie cu cel mult una-doua nuante mai deschise decat culoarea parului;

- Daca esti blonda (sau ai parul carunt) culoarea sprancenelor ar trebui sa fie cu cateva nuante mai inchise decat culoarea parului. Sunt recomandate nuantele de maro;

- Daca esti roscata nu trebuie sa iti vopsesti si sprancenele in aceeasi culoare. Sunt indicate nuantele de saten, saten mediu.


Forma sprancenelor:

Pentru fata patrata: sprancenele trebuie sa fie usor subtiate si arcuite, urmarind fidel forma arcadei sprancenoase.
Pentru fata rotunda: sprancenele nu trebuie sa fie rotunjite, linia lor trebuie sa fie ascendenta.

Pentru fata ovala: sprancenele ar trebui sa fie usor subtiate, de o grosime medie pentru a atenua efectul de alungire, si arcuite fix deasupra pupilei

Pentru fata cu forma de diamant: sprancenele trebuie sa fie bine definite, nu foarte groase, departate usor de baza nasului si putin arcuite.


 Care este lungimea si arcuirea potrivita a sprancenelor?

Linia 1 determina locul de unde ar trebui sa porneasca spranceana, baza acesteia. Linia 2 determina punctul cel mai inalt al sprancenei, iar linia 3 reprezinta punctul unde ar trebui sa se termine aceasta.

Cand iti definesti linia si arcuirea sprancenelor, poti folosi un creion dermatograf alb pentru a trasa punctele esentiale ale formei acesteia (1, 2 si 3). Punctul 2, cel mai inalt al sprancenei, ar trebui sa fie cam la 2/3 de baza, inceputul acesteia. Din acest punct spranceana ar trebui sa coboare, subtiindu-se. Tot ce trece de punctul 3 ar trebui indepartat (fie prin tunderea firelor prea lungi sau indepartarea celor in plus).
  
Foarte important: Sprancenele trebuie sa fie pensate in functie de forma lor naturala!

 Pentru corectarea liniei sprancenelor se utilizeaza un creion dermatograf foarte bine ascutit, cu care se traseaza multe linii mici (in niciun caz o linie continua) care sa imite firele naturale de par.

Daca ai goluri in spranceana, poti stimula cresterea si regenerarea firelor de par in acea zona masand usor cu ulei de ricin si lasandu-l sa actioneze cateva ore.

Aceste goluri pot fi mascate folosind un fard mat, de aceeasi culoare cu cea a sprancenelor.

Daca ai fire rebele, care nu vor sub niciun chip sa stea la locul lor, poti folosi un rimel transparent pentru a “le imblanzi”. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu