miercuri, 10 noiembrie 2010

Tipuri de ten

Pentru a folosi produse cosmetice corespunzatoare, trebuie mai intai sa stii ce tip de ten ai.

Tenul normal - este intalnit in general la copii, pana la varsta adolescentei. Are aspectul unui ten moale, catifelat, fara comedoane sau aglomerari de sebum si are o culoare rozalie.

Tenul uscat – este caracterizat printr-o piele subtire, cu aspect mat, lipsita de elasticitate si rezistenta, care se rideaza cu usurinta.

Tenul deshidratat – piele se descuameaza fin. Este caracteristic persoanelor peste 45 de ani. Acest tip de ten este lipsit de vitalitate, suplete si elasticitate, se decoloreaza foarte usor deoarece, odata cu pierderea apei din tesuturi, melanina se modifica usor.

Tenul alipic – tenul fara grasime la suprafata pielii. Acest tip de ten pierde odata cu grasimea naturala si apa din tesuturi. Se prezinta astfel: subtire, fara suplete, cu linii de expresie.

Tenul gras – pielea este lucioasa, cu aspectul unei coji de portocala iar porii sunt larg deschisi. Liniile de expresie sunt adanci, rare, dar foarte vizibile.
  Acest ten este foarte iritabil si dezvolta cu usurinta probleme grave cum ar fi acneea.
  Nu se recomanda spalarea cu orice tip de sapun. Nu se sterge dupa spalare, ci numai se tamponeaza cu un servetel.
 
Tenul acneic – apare in 98% din cazuri pe un ten gras, deoarece porii fiind deschisi sunt supusi substantelor din mediu, iar sebumul se infecteaza.

Tenul mixt – Majoritatea tenurilor au zone atat grase cat si uscate, deshidratate, dar si alipice, mediu grase, sau excesiv seboreice. Toate aceste tenuri intra in categoria tenurilor mixte. In 99% din cazuri tenul prezinta zona fruntii, a nasului si a barbiei (zona T) grasa. Pentru acest tip de ten se va tine cont de fiecare portiune in parte.

Tenul cuperozic – este un ten foarte sensibil, ce prezinta pe suprafata pielii vinisoare rosii. Aceste vinisoare sunt vase capilare superficiale dilatate sau sparte. Cuperoza rezulta ca urmare a pierderii elasticitatii vaselor capilare si apare in special pe un ten sensibil, subtire.


Ce tip de ten am?

Testul cu servetelul:
Este nevoie mai intai sa te demachiezi.
Dupa aproximativ o ora, tamponeaza-ti fata din loc in loc cu un servetel curat.
- Daca pe suprafata servetelului raman reziduuri de grasime, iar pielea este lucioasa, inseamna ca ai un ten gras.
- Daca pe suprafata servetelului nu raman urme, iar pielea are un aspect uscat, mat, dand impresia ca strange, inseamna ca ai tenul uscat.
- Daca pe suprafata servetelului raman reziduuri de grasime doar de pe anumite zone ale fetei, atunci tenul tau este mixt.
- Daca pe servetel nu ramane nicio urma, iar tenul are un aspect catifelat, inseamna ca ai un ten normal.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu