luni, 8 noiembrie 2010

Demachierea


 Demachierea corect realizata este esentiala pentru a avea un ten frumos.

  Este gresit sa afirmi: ”Nu am nevoie sa ma demachiez pentru ca nu sunt machiata”. Demachierea este un procedeu de curatare a fetei atat de machiaj, cat si de impuritatile incrustate in stratul cornos, de praf, de surplusul de sebum si deseuri cutanate.

  Este indicat sa te demachiezi de doua ori pe zi : dimineata si seara inainte de culcare.




Cum sa ma demachiez corect ?
In primul rand trebuie sa-ti alegi produsul demachiant potrivit pentru tipul tau de ten.

- Pentru tenul uscat: sunt indicate emulsiile demachiante, cremele demachiante, pentru ca au  un rol de intretinere a epidermei.
- Pentru tenul mixt: se recomanda laptele demachiant.
- Pentru tenul gras: sunt indicate cremele spumante, sapunurile lichide (calendula).
- Pentru tenul sensibil: sunt recomandate uleiurile demachiante.

  Aplici cateva grame de produs demachiant pe un pad, disc demachiant sau tampon de vata.
  Incepi prin a obisnui fata cu produsul demachiant : cu discul respectiv executi miscari circulare, pornind din zona gatului, apoi pe obraji si frunte.
  Dupa acest pas incepe demachierea propriu-zisa.
  Se realizeaza astfel, pe urmatoarele zone :
-    Gat: se imparte gatul in trei zone imaginare egale si se demachiaza fiecare zona in parte de cel putin trei ori, prin miscari ascendente.

-    Maxilar: se imparte maxilarul in doua zone imaginare egale (stanga si dreapta) si se demachiaza fiecare zona de cel putin trei ori, de la mijlocul barbiei spre lobul urechii

-    Obraji: se imparte obrazul in trei zone imaginare egale, se demachiaza fiecare zona de cel putin trei ori, cu miscari ascendente (pentru a trece de la un obraz la celalalt se foloseste ca punct de legatura barbia)


-    Spatiul labio-nazal (mustata): se imparte in doua zone imaginare egale (stanga si dreapta) si se demachiaza fiecare zona de cel putin trei ori, cu miscari orizontale, de la comisura (coltul) gurii spre interior.

-     Nas: se demachiaza fiecare aripa a nasului de cel putin trei ori, cu miscari ascendente, apoi partea de sus (mijloc) a acestuia

-    Sprancene: se demachiaza fiecare spranceana in parte de cel putin trei ori, in sensul cresterii firului de par

-    Frunte: se imparte fruntea in cinci zone imaginare (sau mai multe – depinzand de latimea acesteia) si se demachiaza fiecare zona de cel putin trei ori, cu miscari ascendente, incepand din zona de mijloc, spre o parte si alta a fruntii

-    Ochii: se imparte zona ochilor in trei zone imaginare si se demachiaza cu miscari descendente fiecare zona de cel putin trei ori, incepand de la unghiul extern catre interior; de la unghiul interior se intoarce cu aceleasi miscari catre unghiul extern, trecandu-se apoi cu discul demachiant (miscare orizontala) sub zona oculara (de la unghiul extern la unghiul interior).

-    Gura: se demachiaza pe rand cate o jumatate, de la comisura (coltul) gurii spre interior, cu miscari orizontale, de cel putin trei ori.


  Dupa demachiere este recomandat sa se foloseasca o lotiune specifica tipului de ten, in vederea indepartarii ultimelor urme de grasime si refacerea pH-ului.
- Lotiunile astringente si tonice : cu o concentratie mai mare de alcool pentru tenul gras si fara alcool sau cu o concentratie foarte mica pentru tenuluscat normal
- Lotiunile hidratante sunt indicate pentru tenul uscat normal.
- Lotiunile calmante pentru tenul uscat, sensibil, cuperozic.
- Lotiunile medicamentoase pentru tenul acneic si tenul cu probleme, cosuri.
  Lotiunea ar trebui aplicata cu aceleasi miscari ca si la demachiere, doar ca nu se aplica pe ochi si pe buze.

  Chiar daca pare putin complicat, intreg procesul de curatare/demachiere a tenului nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Un mic efort pentru un rezultat deosebit, pentru un ten sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu